Doğalgaz bağlantısı bulunmayan daireler için, ev sahibinin doğalgaz dağıtım şirketine başvurması gerekmektedir. Aboneliğin yapılacağı dairede mülk sahibi değil de kiracı oturacaksa, abonelik başvurusunu kiracı yapmalıdır. Bursa doğalgaz aboneliği işlemleri oldukça kolaydır. Mahallenize doğalgaz hattı çekildiyse, rahatça başvuru yapabilirsiniz. Bunun için Bursagaz dağıtım şirketine müracaat edebilirsiniz. Farklı şehirlerde bulunanlar ise o şehrin dağıtım şirketine başvuru yapar. Ayrıca e-devlet üzerinden de abonelik başvurusu yaparak şubeye gitmeden halledebilirsiniz.
Bursa Doğalgaz Aboneliği İşlemleri Nasıl Yapılır?
İlk kez doğalgaz aboneliği yaptıran kişiler öncelikle tesisat projesinin çizimini yaptırması gerekir. Bununla beraber Bursa doğalgaz aboneliği işlemleri birkaç adımda tamamlanır. Öncelikle tapu sahibinin kimliği ile başvuru yapması gerekir. Ardından dağıtım şirketi şubesinden ya da e-devlet üzerinden abonelik formunu doldurur. Eğer tapu sahibi, yerine başka birini gönderecekse, vekaletname vermesi gerekir.
Evde oturacak olan kişi mülk sahibi değil de kiracıysa, bu işlemleri o yapar. Sonra bağlantı anlaşması yapılır. Artık tesisat için proje çizimi yaptırılabilir. Bunun için sertifikalı bir firmayla anlaşılır ve iç tesisat yaptırılır. Abonenin anlaştığı bu firma, proje çizimini tamamlayarak, dağıtım firmasına onaylatır. Abonelikte yapılan resmi sözleşmedeki yükümlülükleri yerine getirir. Projenin onaylanması ile tesisat kurulumu ve cihaz montajı yapılır. Dağıtım şirketi tarafından denetlenen tesisat uygunluk belgesi alarak kullanıma açılır.
Doğalgaz Aboneliği Bağlantı Bedeli Ne Kadardır?
Doğalgaz aboneliği yaptırmak isteyen kişilerin dağıtım şirketine başvuru yapması gerekir. Başvuru sonrası, şirketten geniş kapsamlı bir hizmet alabilmesi için bir ödeme yapılması gerekir. Bu ödeme tek seferlik yapılan bir ödemedir ve iadesi yoktur. Bağlantı bedeli, bireysel ve merkezi sistemde farklı şekilde ücretlendirilir. Her yıl değişen bu bedel, metrekareye göre hesaplanır.
2022 yılında abone bağlantı bedeli, 200 metrekareye kadar olan yerlerde 1158 lira olarak belirlenmiştir. 200 metrekare üzerine eklenen her 100 metrekare için ise ekstra 1007 TL eklenerek ödenir. Bu ödemeye yüzde 18 katma değer vergisi ve damga vergisi eklenir. Elbette ki farklı nedenlerden dolayı doğalgaz aboneliği ücretlerinin güncellendiklerini rahatlıkla ifade edebilir. Bursa doğalgaz aboneliği işlemleri gündeme geldiği zaman karşımıza titiz bir süreç çıkar. Modigaz Bursagaz Yetki No: 2000378
[…] başlanır. Doğalgaz tesisat işlemleri belirli bir proje doğrultusunda yapılmaktadır. Bursagaz yetkili firma doğalgaz ile ilgili tüm sürecin onayından dağıtıma kadar profesyonel şekilde çalışmalar sunmaya […]